O ŞİMDİ ASKER

20 Aralık 2011 Salı

Gelinlik mevzusunu masaya yatırdık:)

Kişiler:Bizim kızlar takımı
Yer:Edward's Coffee
Mevzu:Gelinlik

Bizim muhabbetlerimiz ilginçtir biraz,daldan dala milyon tane mevzuya değinir,sanki birileri bize görev vermişçesine derinlere iner,sosyolojik,psikolojik analizler yapar,altından girer,üstünden çıkarız.Ve muhabbetlerimizi acaip ciddiye alırız:)

Her konu konuşulur,amaaa gelinlik,mobilya,düğün vs 2 nişanlı,2 bekar kızın olduğu bir masada mutlaka konuşulan konulardandır.

Yazın giriş aylarında evlenecek olan ama hala gelinlik bakmaya dair istek duymadığından yakınan arkadaşımızı yatırdık önce masaya.Ve sonra dallandırdık konuyu.Uzun uzun konuşmalarımızı anlatma zulmünü yapmıycam tabi ki.Çıkan sonuçları derlemek istiyorum sadece:))

1.Gelinlik bakmaya hevesi olmamak yoktur,hayalindeki gelinliği bulamama korkusundan bakmaktan kaçınmak vardır.

2.Gelinlik denenmeden sana en çok yakışacak modeli asla bilemezsin.

3.Bütün gelinlikler straplez olmak zorunda değiiiil,hatta giyebilenler için en zarif duran model straplez üzerinden geçen danteldir,ten üzerinde dantelin duruşu çok asildir.

4.Gelinlik kesinlikle masumiyet barındırmalıdır,o duruluğu bozacak derecede dekolte gelinliğin ruhuna aykırıdır.

5.Kapalı gelin olmak ennnn zorudur.

6.Az her zaman çoktur,abartıdan uzak durulmalıdır.Odak noktası birden fazla olmamalı,gelinliğin bir kısmı öne çıkarılıyorsa,diğer kısımları daha sade olmalıdır.Aksi karmaşık bir görüntüden başka işe yaramaz.

7.Kocaman kocaman taşlar gelinliği basit bir havaya sokar.

8.Bir kez giyilecek bir gelinliğe çok özel bir niteliğe sahip olmadığı sürece marka diye gereğinden fazla para vermek çok gereksizdir.Mühim olan zevk sahibi olmaktır.İyi dikiş,iyi kumaş ve içinde mutlu olduğun güzel bir tasarım kafidir.

9.Tesettürlü gelinlerin çoğunun yolu bir gün Grace Kelly gelinliği ile kesişir,bir çok geline esin kaynağı olur,fakat çıkan sonuç her gelinlikte farklıdır.

10.Gelinlik beyaz olmalıdıııır.

11.İnsanların fikri,ne düşüneceği çokta önemli değildir,herkes düğünden döndükten kısa bir süre sonra gelinliğinizi unutur,mühim olan sizin düğünde ve sonra resimlerinize her baktığınızda kendinizi gelinliğinizle iyi hissetmenizdir.

Bu dipnotta benim:Milyon tane gelinlik modeli indirmiş ben,esasında çoğunun birbirine benzediğini söyleyebilirim.



Efsaneleşen bu gelinliğin üst kısmı benimde favorilerimden,ama benim için favori kavramı biraz esnek.Kabarık tül etekleri,prenses gelinlikleri de çok seviyorum,kuğu gibi hiç kabarık olmayan gelinlikleri de.Tıpkı ev dekorasyonunda moderni de,avangarde'ıda,country'de sevmem gibi.Bi gün Japon mimarisine bayılırım,bi gün İngilizlerin asil tarzına.Nasıl bir gelinliğim ve evim olacağını herkesten çok ben merak ediyorum:))

Gelinlik arşivimi en kısa zamanda kategorilere ayırıp burda toparlıycam.Benim içinde iyi olacak.Uzun dönem çıktığı ve düğünümüz 2013 yazına kaldığı için çoook vaktim var nasılsa.

Ahhh,hemen gelsin o günler:))

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet ben de bu gelinliğini üst kısmını begendim ama su sıralar herkeste bundan görüyorum :( o yüzden herkeste olan bir şey cazip gelmiyor.

nil dedi ki...

kesinlikle katılıyorum,benide gönülsüz yapan bir nokta,aynısı kullanılmasa bile esin kaynağı olabilir,ya da alt kısımda,duvakta değişikliklerle havası değiştirilebilir,gördüğüm enn zarif gelin ve gelinlik:))

elimdeki modelleri en kısa zamanda paylaşıcam,herkese fikir verir inş

Adsız dedi ki...

Bence de göndermelisin :) Gören de beni evlenecek zanneder :) ama olsun bakmak da zevkli :)