O ŞİMDİ ASKER

20 Ocak 2012 Cuma

Günlük cilt bakımı rutinim

Bugün ofiste çok yoğun değilim ve blog moduna girdim,çıkamıyorum,1 günde 3 post girerek kendi rekorumu kırıyorum şu an:))

Bloğu ilk açtığım zamanlarda cilt bakımıyla ilgili de yazsan diye bir istek olmuştu,o zamandan beri aklımdaydı,hazır vaktim varken yazmak istedim.

Güzel bir cildim olduğunu ve bunun için kendisine çok güzel baktığımı belirtmeliyim öncelikle.Sözkonusu mevzu giyim-kuşam,bakımsa asla üşengeç olmayan biriyimdir ve bunu yük olarak görmem.Bazen arkadaşlarım şaşırırlar,hatta son İstanbul'a gidişimde kuzenimde kalmıştım ve bana hayret etmişti,sıkılmıyor musun,üşenmiyor musun sorusunu çook duyarım ve burdan da cevap veriyorum,hayıııır,zaten saatlerini alan bişey değil ki,mesele elini alıştırmak,sabah ve akşam 5 dk.yeterli cildime bakmam için.

Kullandığım ürünlerin hepsi sabit değildir,yeniliği,farklı ürünler denemeyi severim.O yüzden bu yazıdaki ürünler şu dönem için geçerli.

İşte cilt bakım rutinim...

Sabah;tertemiz bir ciltle uyanmama rağmen yüzümde az da olsa köpük hissetmem lazım,o yüzden sabahları yüzünü sadece suyla yıkayanlardan değilim.


Elime çok çok az aldığım Neutrogena pembe greyfurtlu yüz temizleme jeliyle yüzümü köpürtüp durularım.
Yüzümü duruladıktan sonra Watsons Green Tea serisinin yüz spreyini püskürtürüm uzaktan.Resimde serinin tamamı var,sprey en soldaki,cildimi ferahlatan ve canlandıran bir etkisi var.

Ardından Mac Fast Response sürerek gözaltlarımı nemlendiririm,bu ürünün nemlendirme ve yorgunluk izlerini almadan çok başarılı olduğunu düşünüyorum.


Clinique Super City Block'u(40 SPF) tüm cildime sürerek cildimi güneşin zararlı etkilerine karşı korurum,hatta bir güzellik uzmanından aldığım tüyoydu,yaşlanma karşıtı tüm kremlerden daha başarılı ürünler güneş koruyuculardır,çünkü cildi en çok yaşlandıran ve zarar veren şey güneş ışınlarıdır.Bu üründen çooook ama çoook memnunum,yıllar geçse de değiştirmeyeceğim,yaz kış kullanacağım bir üründür.Yağsız olduğu için asla yağlandırma yapmıyor ve hafif inci parlaklığı veren bir rengi olduğu için baz görevi de görüyor bence.


Cildimin emmesi için 1-2 dk.bekledikten sonra son olarak The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream'le cildimi nemlendirirm.The Body Shop'un bu serisi de çok başarılı,yine yağlandırmadan nemlendiren bir ürün,benim cildim karma,yanaklarım çok nemsiz,ama T bölgem yağlanmaya müsait,o yüzden yağsız ürünler tercih ediyorum.



Sabah bakımım bu kadar,emin olun yazması yapmasından daha uzun sürdü:))toplam 5 dk. sürüyor ve ışıl ışıl bir cildim oluyor.

Akşam;Cildimi önce her blogta övgü dolu yazılarını okuyabileceğiniz ve bu övgüleri sonuna kadar hakeden Bioderma Sensibio H2O ile temizliyorum.


Aslında hiç kir bırakmadan temizleyen ve tek başına yeterli olabilecek bir ürün,ama dediğim gibi ben köpük görmezsem cildimde rahat edemiyorum.O yüzden ardından Pure Beauty Nar özlü yüz temizleme köpüğü ile cildimi iyice arındırıyorum.Bu köpüğün kıvamını,duruladıktan sonra oluşturduğu inci beyazlığını seviyorum.Watsons'larda bulabilirsiniz,fiyatı ve performansı çok iyi bir ürün,yalnız şunu eklemem lazım ki aynı markanın Brightening serisinin temizleyici köpüğünü kullanmıştım,minik minik sivilceler çıkarmıştı cildimde ki cildim hiç meyilli değildir,ondan memnun kalmamıştım,cilt bakımında cilt ve uyum önemli,aynı markanın ürünleri herkeste farklı reaksiyon verebilir.



Bazen gözeneklerimin açıldığını hissediyorsam Shiseido Pureness tonik kullanıyorum,ama her zaman değil,bundan da memnunum.


Sonra göz kremimi sürüyorum,ama şu an yeni bir ürün kullanmaya başladım,etkilerini gördükten sonra olumlu veya olumsuz değerlendiririm.

Ve son olarak Yves Rocher Hydra Seve gece kremini sürerek miss gibi bir ciltle uyanmak üzere yatıyorum:))Bu kremdende çok memnunum,sabah uyandığımda farkı bariz bir şekilde görebiliyorum.


Günlük bakımım bu kadar-cıkk:)))Bir de haftada bir yapmaya çalıştığım peeling,maske vs bakımları var ki o da başka bir yazıya inş.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bioderma yı bu aralar ben de çok sık duyuyorum denemek istiyorum

Adsız dedi ki...

Bende dikkat ederim cilt bakımına.Aynen katılıyorum çok fazla gibi görünüyor ama uygulaması kısa sürüyor.Çok teşekkürler paylaştıkların için devamını bekliyorum :)

pembe fiyonk dedi ki...

clinique, TBS, Watsons ürünleri benimde favorim .)

fatma dedi ki...

canımcım göz altı nemlendiricinin fiyatını merak ettim bende değiştireceğimde

Adsız dedi ki...

bugün neutrogena nın pembe greyfurt serisini almaya gittim ama cildim çok hassas oldugu için önermedi bayan :( bu konuda ne diyosun ?

nil dedi ki...

isterenklihayat;evet bioderma ününü hakediyor kesinlikle,cildi germeden,yıpratmadan kolayca çıkarıyor makyajı,neutrogena serisi yağlı ciltlere uygun bir seri zaten,benim cildim karma,bende kurutmaması için sadece sabahları hafifçe kullanıyorum gözenekler içi,ama cilt tipine uygun değilse kullanma tabiki

pembefiyonk;katılıyorum,benimde sevdiğim markalar

fatma;mac'ten kozmetik alışverişinde toplu almıştım,net hatırlamıyorum ama 50 tl'den ucuz olmadığına eminim,bereketli bir ürün ama,fiyatını hakedenlerdendir

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ben geldim
bakımlar harika
paylaşıma teşekkür.
:)))

nil dedi ki...

bir kase lezzte;hoşgeldiiinnn,iyi ki geldin:))teşekkürler,profil resmindeki tatlı şu an beni benden aldı,gecenin bu vaktinde bu yapılır mıydı,canım çektiiiiii:))

NoWa dedi ki...

Clinique Super City Block'u(40 SPF)--- hakkında detaylı bilgi istiyorum, geçen gün dergide okuduğuma göre çizgileşmeler, özellikle alın çizgileri güneş etkisiyle oluşuyormuş, çizgilenmeden önlemine bakalım değil mi ?

nil dedi ki...

detaylı bilgi şöyle ki,güneş koruyucular benim cildimi parlatır,yağlandırır,hiç sevmezdim,ama bunu uzun zamandır kullanıyorum ben,atladım sanırım sana bahsetmeyi,süper bi ürün,evet dediğin gibiymiş,ciltteki yaşlanmaya en çok güneş sebep olurmuş,hiç yağlandırmayan,hemen emilen ve de tatlı bi ışıltısı olan çok güzel bi ürün,deneriz benimkini sende,seversen alırız sana da:)